Webbkarta       Logga in

Translate

Dela:

 Skriv ut sida

Faluföretaget EBER Dynamics engagerar sig i skyddat boende för flickor och kvinnor i riskzonen för trafficking.

Kvinnor i Egypten där sextrakasserierna i vardagen eskalerat.

Kvinnor i Egypten där sextrakasserierna i vardagen eskalerat.

Många kvinnor i Egypten lever under svåra förhållanden. Våld och trakasserier är vanligt förekommande. En ny FN-studie visar att situation förvärrats efter den "arabiska våren". Mindre än en procent av Egyptens kvinnor har sluppit sextrakasserier i vardagen. Bara fyra av tio har undvikit handgripliga överfall.

I många områden är det relativt vanligt med våldtäkter och en kvinna eller flicka som utsatts för detta riskerar dessutom att stötas bort av sin familj på grund av skammen. Dessa kvinnor löper sedan en stor risk att hamna i prostitution eller människohandel då de saknar försörjning och någonstans att bo. 

EBER Dynamics stödjer arbetet med att starta ett skyddat boende för kvinnor som är i behov av detta. Syftet med boendet är dels att kunna erbjuda akut hjälp men också att genom yrkesträning möjliggöra för kvinnorna att bli självförsörjande och få en ny start.

Eric Berggren, VD EBER Dynamics

-– Att hitta olika sätt att hjälpa den svage är en uppgift för alla. Vi hoppas kunna bidra till förändrade livssituationer för några Egyptiska kvinnor som far riktigt illa. Vi själva kan förhoppningsvis lyfta blicken från vår egen vardag vilket ger ett nyttigt perspektiv, säger Eric Berggren, EBER Dynamics grundare.

EBER Dynamics

EBER Dynamics är specialiserade på effektivisering av underhåll med fokus på kontrollmätning av räls inom järnvägsbranschen.

Läs mer på www.eberdynamics.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Livgivande Företag  Box 1624   701 16 Örebro   072-202 98 68   info@livgivande.se    Plusgiro: 900403-7    Bankgiro: 900-4037

Logotyp för Strateg Marknadsföring somar har gjort design och implementerat sidan.